X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Brak mych odwiedzin w Bożym domu

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2023-01-07 10:57
Nie miej mi za złe, że Cię w Twym domu nie odwiedzam
jest pełny zawsze pieniędzy, co już mnie odpędza

Ja chcę sam na sam z Tobą pobyć bez świadków
a jest tam masa, co wciąż wchodzi ze strachu

Różne inne pobudki też nimi kierują
nie moja sprawa, lecz w komunii grzechy inne czują

Przynajmniej ja tak miałem gdy mnie karmiłeś swym ciałem
by nazajutrz na zmianę czuć siłę na siłę z przypałem

Wyjaśnię: te siły pomagały mi wstać z łóżka
by czuć przypał dzień cały, że wychodzi ze mnie frustrat
tylko dlatego, że w Twym domu czułem, że nie doczekam jutra
skutkiem czego bym pomór, bo snułem się jak piosenka w uszach

Dlatego wolę omijać kościół szerokim łukiem co dnia
nie słyszę tam Twojego głosu, który do mnie woła
za to słyszę grzechu coraz więcej odmian
łącznie z tym, że nie słyszę tam już ciszy od lat

I co z tego że zapraszasz nas do wspólnego stołu,
skoro przy tym stole tylko mistrz ceremonii ma prawo głosu?!

my co najwyżej powtarzamy za nim powód
dla którego chcemy być usłyszani wśród tylu osób
autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Valanthil
Valanthil
2023-01-07
Bliskie mi rozterki.


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności