X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

słońce świeci coraz ciemniej

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2022-07-03 14:22
rozpacz sięga nieba granic
rozciągniętych po horyzont
tam gdzie nie ma nic i za nic
ludzkie łzy przeklęta przemoc

w świecie kształtem tak podobnym
choć zmienianym w nieużytki
ręką wszechobecnej zbrodni
której rys nad wyraz brzydki

tchnie rozpaczą za horyzont
barwiąc czernią matkę ziemię
tam gdzie ludzkie łzy i przemoc
słońce świeci coraz ciemniej

.

ściemniały gwiazdy i księżyc
noc mroczną kabałę kładzie
na karty ludzi nikczemnych
trawiących wizje bezładne

spoglądam w strony odległe
w rozpaczy dłonie wyciągam
i trawię słowa co we mnie
płoną wraz niczym pochodnia

a noc się płaszczem nakrywa
by zmowę czynić z gwiazdami
przeciwko lunie co skrywa
tajemnic martwy pergamin
.

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: niebieski


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Mada44
Mada44
2022-07-08
Gdzie ten świat ten piękny zgodny, czy powróci. Pozdrawiam


TESSA
2022-07-09
myślę, że ja już tego nie dożyję...

zmis
zmis
2022-07-06
Słońce świeci coraz ciemniej, jakaż silna i prawdziwa przenośnia. Zbrodnia kwitnie, łzy się leją, nikczemność rozkwita. Wyciągnięta ręka nie podejmowana, serdeczność zanika. Słońce wstydzi się za ludzi.
Pozdrawiam.


TESSA
2022-07-07
wzajemności. dziękuję...


Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności