X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Ful

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2024-02-13 06:43
Wybrali się w miasto pięcioosobową garstką

robią sobie na złość mając ciasno pod czaszką

Czuli że są ponad to całe chamstwo, by z odwagą

ujadać tożsamość napotkanych osób z poważną twarzą



W ich gronie potencjał ma tylko wytrwały gatunek

który potrafi okiełznać trzy damy i dwa króle

W tym samym czasie kończy się zasięg wymarłym na skutek

diagnoz tamże, bo nawet nastolatek przy nich wstrzymałby brawurę



Jednakże tożsame grono potrafi o dziwo

zachować rozwagę w tą noc, i odstawi to piwo

gdy tylko ujrzy mocniejszego fula od tego w piwie

lecz tą postawą akurat się poniekąd dziwię



Bo zamiast dołączyć do nich zaraz i czerpać wzorzec

wolą ujadać pod nosem: Ach ta dzisiejsza młodzież!

Tym bardziej że łagodniejszej ferajnie uwierzyć ciężko

że oni sami będą niebawem tuż przed trzydziestką



Ja i jednych i drugich obserwowałem bacznie

by wyrobić sobie o nich zdanie nieco straszne

Mianowicie, od nich bije agresja i to znacznie

podczas gdy mnie na ten czas na ich widok się tylko śmiać chce
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Władca Wszechrzeczy
Ja okres agresji mam dawno za sobą.... Teraz chce tylko ciszy i spokoju.... Pozdrawiam 😁


Mniłchas
2024-02-13
Mam podobnie, również pozdrawiam 🙂


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności