X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

-RONIN-

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2021-01-14 21:03
Pan mój odszedł –
Gdzie zaprowadzą
mnie ścieżki,
bym wypełnił
los swego istnienia.
Pan mój odszedł –
Mym obowiązkiem
jest oddać życie,
w rytualnym obrządku.
Lecz przeznaczenie
ma dla Mnie;
inny kierunek
rwącej rzeki.
Uczono mnie
odwagi, jak
oddać życie w obronie
wyższych racji -

Nadal żyję,
odebrałem tlącą
się nadzieję, tak
wielu ludziom.
wieści o złowrogiej
postaci, krążą
unosząc się z wiatrem.

Widziałem tak wiele;
- zrozpaczone oczy,
- błagalne ukłony,
ciche modlitwy….

Pan mój odszedł –
Komu dziś mam
bić pokłony głową…
Ma wędrówka
jest niekończącą się
udręką, wśród
tych ludzkich..
wahań –
Dziś kończę walkę
z cieniem….. ach.

Tam gdzie stoję
widzę tańczącą
energię, wśród
majestatu góry….

Milczy, wibracja
jej duszy dała
Mi spokój.

Pan mój odszedł –
I Ja odejdę,
choć wahałem
się - bo chciałem
coś zmienić.

Słowa tego
czynu, wyryte
w mym sercu
wyryte tak w
wielu nas -
nikt nie
zmieni tego
co uczynię -
Bo jestem
Sam - a w swej
dłoni dzierżę
wiekową tradycję;
co lśni w blasku
ostatnich chwil.

Pan mój odszedł -
I Ja odejdę
z tym co miałem
od zawsze –
- Kodeksem Bushido!!!

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności