X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Oczekiwanie

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2020-01-05 00:00
Spragniona Twojego widoku,
segreguję wspomnienia
jak pocztowe znaczki.
Ustami dotykam brzegu filiżanki,
próbuję przypomnieć sobie
Twój smak. Subtelny...
Ledwie wyczuwalny.
Byłeś tu...
piłeś kawę z mlekiem.
Każda nierówność na poduszce,
pod opuszkami moich palców,
staje się kolejnym fragmentem
Twojej twarzy.
Znam ją...
Głos rozbrzmiewa radością
i złością,
znam wszystkie jego barwy.
Kroki- ledwie słyszalne,
innym razem mocne -
dudniące o posadzkę.
Wiem, kiedy się spieszysz.
Skradać się nie umiesz.
Zbyt jesteś niecierpliwy.
Nawet oddech Cię zdradza.
Twój obraz tulę do snu,
nie mogąc zbliżyć się
do jutra szybciej ...
Wracaj!
Bezruch wprawia w ruch
wyobraźnię.
Teraz to rozumiem.
Czekam na niespieszny
ruch Twych rzęs -
moja szyja pamięta go dobrze.
Czekam na cichy szelest koszuli opadającej na podłogę -
Twój niemy zwiadowca, nigdy nie zawodzi.
Jest tak samotna w swym locie,
że aż mi jej żal.
Przytulam ją do ust
by raz jeszcze
dotknąć Twego zapachu.
Gubi mnie
ta jedwabna Mata Hari...
Nie ma nadziei.
Pragnę byś znów drżał jak kamerton.
Znam Twoje ciało, jego rytm.
Chcę widzieć, chcę słyszeć.
Oddycham albo nie oddycham...
Nie wiem.
Potem wszystko wróci ...
myśli, oddech, słowa,
światło i cień.
To nic...
nie na długo.

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności