X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

***[moje miasto...]

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2024-01-26 21:31
moje miasto
zadbany rynek
a dalej slumsy
tam nawet wiersze - wszystko oszczane
śmierdzi gorzałą i tanim tytoniem
ciałem kobiety którą każdy już miał

moje miasto
trzy ulice na krzyż
biel śniegu
który szybko przesiąka
plwociną puszczoną pod nogi
niczym stek bluzgów
jakby świeżo zdrapanych ze ścian i bram
przystankowych wiat
gdzie każdy jest podróżnikiem w czasie

a czas jak to czas
lubi okręcić się wokół drzewa
zapętlić drogi wokół drżących szyn
spaść z nieba
nie do końca lotnym ptakiem
na ten sam brud
z którego kiedyś wyszedł

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
3 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


AS***
AS***
2024-01-27
poetycki naturalizm
śmiało i świetnie zapisany;
pozdrawiam znakomitą Poetkę :)


Toya
2024-01-28
Pięknie dziękuję i odpozdrawiam:)

Grynszpani
Grynszpani
2024-01-27
Każdy kiedyś wyszedł z ciała matki (w nawiązaniu do treści i puenty).
Są takie miejsca, z których wszyscy wyjechali, aż wrócą na starość.
Pzdr :-)


Toya
2024-01-28
Pięknie dziękuję. Pozdrawiam:)


Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności