X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Biden Putina

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2022-12-12 00:08
Z nóg mnie wprost ścina
Treść dziś wieści
Gdy Biden Putina
Pięści pieści.

Wziąć za mordę
Oligarchów hordę
Mocno trzymać
A nie dymać!

Kiedyś już było
I się zemściło
Pobłażanie
I umizgiwanie

Się do wąsala
Co się przechwalał
Czerwień krwi rozlał
I Boga pozwał.

Kasy znów wina
Że Biden Putina
Obłęd toleruje
Nami licytuje.

Miru oprawcę
Tego szubrawcę
Na szrot historii
Spławić w euforii

A przy okazji
Tej eutanazji
Pogrzebać na nowo
Broń jądrową.

Niech Zachód, Wschód
I Państwo Środka
Wyplują śrut
A zabrzmi zwrotka

Hymnu Świata
Gdzie brat brata
Zamiast zabijać
Mógł zdrowie wypijać

Państw prezydenci!
Niech Was nie nęci
Grać bogów rolę
Rozdzielać niedolę.

Lepiej by już było
Wam się nie narodzić.
By ludziom ulżyło
Wam trzeba się godzić.

Inaczej anatema
Spadnie Golema
Na was winowajców
Ludzkości zdrajców.

Historia osądzi
Bo nikt z Was nie rządzi
Z winy waszej cnoty
Lecz wiary klejnoty

Wam powierzone
Przez nas wyśnione
Dane w zaufaniu
Macie w posiadaniu.

Putin Bidena -
Tragedii wycena
Biden Putina -
Reputacji ruina

Uzurpatorzy
Na władzę chorzy!
Co się wydarzy?
Los świata się waży...
autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności