X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

ŻYCZENIA NA NOWY ROK

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2023-01-01 17:42
Nowy Rok przywitał nas letnią pogodą
Mrozów i śnieżyc niedawnych osłodą
Lecz cóż to za zima gdy słońcu pozwala
By odwieczne zwyczaje bezkarnie zniewalał

Czy obrót to Ziemi, czy odchył od pionu,
Heliosa chimery, czy dziury ozonu,
Człowieka działania, ropy spalania,
Masonów knowania, bóstw się spierania?

Nieważne to wszystko staje się bowiem
Gdy wita syreną, dymem, ołowiem
Wróg nieprzejednany i bezlitosny
O wolności aspiracje zazdrosny,

Wysyła rakiety na głowę ci z nieba.
Czego w życzeniach najbardziej potrzeba?
Niech się ta wojna skończy wreszcie
Anioły pokoju spieszcie się, spieszcie!
autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


naskraju*<sup>(*)</sup>
naskraju*(*)
2023-01-02
Przyczyn pewnie wiele się mnoży i pomiędzy krzyk ziemi. Współczesna Puszka Pandory wciąż sieje niepokój. Oby Nowy Rok przyniósł opamiętanie "wielkich" i żeby zapanował pokój na ziemi i w ludziach.

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności