X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

KTO TY JESTEŚ?

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2023-01-08 01:30

Kto ty jesteś?
- Jam poeta
- Wierszokleta
- Egzegeta

Jaki znak twój?
- Prawo weta
- Bój Hamleta
- Znoju meta

Gdzie ty mieszkasz?
- W wyobraźni
- Wyższej jaźni
- W domu baśni

W jakim kraju?
- Marzeń kaźni
- Tam gdzie błaźni
- Pełnym waśni

Czym ta ziemia?
- Łez padołem
- Mym mozołem
- Karmy kołem

Czym zdobyta?
- Kałamarzem
- Rymów stażem
- Słów obrazem

Czy ją kochasz?
- Oczywiście
- Zajebiście
- Osobiście

A w co wierzysz?
- Zwiędłe liście
- Kwiatów kiście
- Altruiście

Czym ty dla niej?
- Niech pomyślę
- Zanim zmyślę...
- Sensem ściśle

Coś jej winien?
- Mądrą strofę
- Dziegdziu trochę
- I radochę

autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


yan
yan
2023-01-08
Fajna rozmowa z sobą, oddająca wszystko co o sobie myślisz, a jednocześnie zmuszająca do tego by ten kto czyta dopasował odpowiedzi do siebie i zastanowił się nad swoim postrzeganiem świata.
Pozdrowienia :)


yan
2023-01-08
bardzo mi miło z tego powodu:)

rymonauta
2023-01-08
Dziękuję za refleksyjną recenzję. Dla takich rozmów warto tu być.


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności