X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Przepis na potrawkę z chochlika

Wiersz Miesiąca 0
satyra
2021-01-29 07:19
Napisane jako żart i tak też się prezentuje ¯_(ツ)_/¯
Mięso chochlika,
wbrew powszechnej opinii
jest jadalne.
Trujące są jedynie kości,
skóra i skrzydła.
Ich należy się pozbyć ostrożnie.
Ale zanim można się za to zabrać,
trzeba małego gada złapać.
Bydle jest chytre na słodycze,
żeby go dopaść,
wystarczy zmieszać krew czarnej krowy
z miodem i księżycową wodą,
nic trudnego.
Stawia się miskę pod drzewem wisielców,
bo małe cholery lubią zakładać gniazda
wśród wiszących trupów.
Trzeba postawić tuż przy pniu,
żeby się nie zmęczyły spacerkiem.
Wróć następnego dnia,
siedem, osiem chochlików
będzie na ciebie czekać,
potopione w misce.
Weź te, które są najmniej pogryzione,
resztę zostaw.
Kanibalistyczne chamy,
nie zjedzą jednego,
tylko popodgryzają wszystkie.
Weź swoje chochliki do domu.
Trujących części pozbądź się
ostrym nożem.
Upewnij się,
że się nie skaleczysz...
No cóż, każdemu się zdarza.
Wetrzyj w ranę mączkę paprociową,
zanim palec stanie się niebieski.
Mięso wrzuć na patelnię,
na którą wcześniej nałożyłeś
łyżkę masła koziego.
(ewentualnie krowiego
ze sproszkowanym śpiewem)
Kiedy zmieni kolor na czerwony,
podlej wodą zmieszaną z mąką.
Gotuj, przez pół godziny.
W tym czasie przygotuj na parze
warzywa zmieszane
z wróżkowym pyłem.
Posól potrawkę,
po czym dolej trochę wody.
Rozłóż naczynia na stole,
pamiętaj, żeby go nie święcić.
Przelej potrawkę do jakiejś wazy,
czy czegoś takiego..
Wytrzyj to, co się rozlało,
przynajmniej połowę udało się uratować.
Po więcej przepisów wejdź na
www.samsegotujczarodzieju.com
(Tak naprawdę to nie)
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Iks Weli
Iks Weli
2021-01-29
Świetny pomysł i wykonanie. Uśmiałem się podążając z przyjemnością za treścią do samego końca :)


Meyling Nall
2021-01-30
Cieszę się :)

Phil Insomnia
Phil Insomnia
2021-01-29
Idealne danie na Halloween. Koniecznie muszę spróbować, wygląda zachęcająco. Pozdrawiam : )


Meyling Nall
2021-01-30
To powiedz jak wyjdzie :)
Pozdrawiam

BardzoBardzo
BardzoBardzo
2021-01-29
O widzisz przypomniało mi się że dawno już nie odcyfrowałem żadnego przepisu Jagody Babińskiej
myślisz że można użyć krwi świni bądź krowy czerwonej? Z tym drzewem wisielców w dzisiejszych czasach będzie trudno.
Ale do rzeczy Ciekawy i merytorycznie zabawny. dobrze i przyjemnie się czyta. Na prawdę moja znudzona życiem czarna cześć aż ze szczęścia zatarła ręce :D
Pozdrawiam :)
drobna literówka "nic trudnego"


tęcza
2021-01-29
Witam, ciekawy przepis, składniki jak na miksturę u Baby Jagi , która wszystko wrzuca do kociołka. Ale najpierw wychodzi o północy w las, żeby nabierać składników. A jeśli chodzi o to drzewo wisielców, nie daleko mojego zamieszkania jest jedno, no może nie słownie. Lecz jego wygląd sprawia, że jak się obok niego przychodzi to czuć ciarki, pozdrawiam wszystkich!

Meyling Nall
2021-01-29
Pewnie każda się sprawdzi, ale z czarnej krowy jest najlepsza.
Również pozdrawiam :)

Urszula Ganc
Urszula Ganc
2021-01-29
Dla mnie turpizm w nowej odsłonie :). Świetny.


Meyling Nall
2021-01-29
Dziękuję :)


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności