X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Nuda

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2024-02-04 13:36
Gdy mnie wypełnia, to czuję że jest mi z nią dobrze

i mniemam że wciąż umiem się cieszyć chwilą i oprzeć

się na jej ramieniu, by uniknąć ludzkich spojrzeń

a u jej boku mam chęć znów syf minąć, by ucichł w moment

ten rzekomy pierdolec, gdy się tylko pojawi

jestem skory rzec co jest i w czym rzecz by to obalić



Otóż, to nie za jej sprawą ogarnia ludzi frustracja

tylko zwyczajnie się mamią by ponawiać tu dziś ów banał

bo akurat na to jest przyzwolenie od dawna

by nawarstwiać problem zamiast go szybko przenieść do szamba



Najlepiej ją w sobie samym czym prędzej oswajać

bo im gorzej wstać dziś, tym lepiej powstawać

mając tą świadomość że z nią spędzasz mnóstwo czasu

Więc droga nudo! zamiast wołać na pomoc, chcę wciąż czekać - czując asumpt
autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
4 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Sabina
Sabina
2024-02-04
Nuda powstaje w wyniku braku zainteresowań. Warto coś wyszukać dla siebie 🙂

Władca Wszechrzeczy
W prawdziwym życiu nie ma nudy..... Pozdrawiam.

Larisa
Larisa
2024-02-04
Nuda rodzi się w pustce...
Trzeba ją zagospodarować.
Na szczęście nasze umysły dobrze sobie
z nudą radzą.
Ciekawy, refleksyjny wiersz
z dobrą puentą!
Serdecznie pozdrawiam


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności