X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

ciało podatne na dotyk

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2024-04-20 11:41
dotkliwie przerośnięte myśli
nadmierne w swej prostocie słowa
znikome serce

nie chcę pokonywać złudzeń
płynących ze śniętymi rybami
pokojowo nastawiona noc
jest niezmącona
najmniejszą iluzją gwiazdy

przeglądasz się wciąż
w niewłaściwym lustrze
próbujesz dostrzec zmarszczkę
na nieskazitelnej tafli

to tylko marna wiara w to
co nadludzkie a nieśmiertelne
subtelne mrzonki dedykują mi
ufność wspomnieniom
oddanie życiorysom potwierdzonym
na piśmie

nie kochaj aby łzy dotrzymywały ci
towarzystwa
to kolejne wzruszenie do kolekcji
przekreślone pośpiesznie zdanie
ciało podatne na dotyk

tańczę póki nie gra muzyka
autor
Kasia Koziorowska
Kasia Koziorowska

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
3 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: niebieski


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


samisen
samisen
2024-04-23
Nie wiem już jak opisywać mam Twoje doskonałe wiersze…
Nie jesteśmy w stanie sprowadzić naszych myśli do wspólnego mianownika
jedyne to, co potrafimy to czerpać z nich mądrość i rozkoszować się
przeznaczeniem słów

Mój głos dotyka Twego lustra

Pozdrawiam serdecznie

Maba<sup>(*)</sup>
Maba(*)
2024-04-22
Coraz dojrzalsze Twoje wiersze, oszczędniejsze w słowach, nasycone znaczeniem.
Głosuję.

andrew
andrew
2024-04-20
Myśli się rumienią,
gdyby ten dotyk...

Ciekawie spojrzenie w myśli.

Pozdrawiam serdecznie
Miłego dnia


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności