X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Nikt przecież nie zabroni

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2019-02-21 09:29
Egzystencji filozofią nadszarpnięte
mokre kroplami nadziei
pochody słów
trwożnie strącają z nieba firmamentu
lawinę gwiazd
w oczy świecących
niewi(a)domą iluzją
na wyprzedaży
uśmiechów
wdzięczących się
używanym grymasem obłudy

kłamstwem bez rumieńca
nie ugaszą słów
płonących wstydem

nikt przecież nie zabroni

świeżym smakiem neonów marzeń
niebo rozgwieżdżone
pąkami słów kwiecistych
rozbrzmiewa sedno prawd
(nie)zgody (wielo)głosem
tętni chór ulicy
tolerancją
topniejącej zimy
powiewając
tęcz siedmiobarwnym łukiem

mgła
rozścielona tajemnicą dnia
o niemożliwe uboższa
jeszcze wczoraj
w bólach maski
na gwarancji zła
cisza
przetyka wątek tajemnic
myśli mrocznych zniewoleniem
echa szeptem niesie
głosów jęk wzburzony

jedna wystarczy
minuta
ciszy
by odebrać ulicy głos
kilka Pomników pozbawić praw(d)
tęczowy podpalić most

nikt przecież nie zabroni


--------------------------------------------
© Ewa Omiecińska

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności