X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

odlot

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2020-07-20 05:52


popatrz świat jest pełen ludzi
co jak ptaki lecą w niebo
w którym rzeczywistość złudna
jest dla duszy jak placebo

im nie trzeba dni powtórzeń
dla nich obraz wciąż się zmienia
są jak ptaki wciąż w podróży
przysiadają na kamieniach

popatrz znajdź ich oczy w tłumie
skrzydła rozłóż na znak zgody
pod powieką bywa tłumnie
krajoznawczy park przyrody

zwiedzaj wchłaniaj i odlatuj
na równiny rozzielnione
popatrz świat jest pełen ptaków
których dusze są szalone


- miętkim piórem pisane -

wiersz radosny mi się rodzi
słońce piasek dzika plaża
że ponuro? nic nie szkodzi
kroplą deszczu się nie zrażam

za to zraszać lubię bardzo
wersy ledwo uśmiechnięte
parasolem tworząc gardę
zbieram chciwie dziką miętę

wianki plotę z niej półsłodkie
smakiem gorzkim się napawam
wiersz radosny z bólem tworzę
nieskończona to zabawa

w trawy gąszczu gubić słowa
i znajdować tekst nieznany
w wonnej mięcie w nocy parzyć
to co jeszcze nie nazwane

każdy szuka i ty także
śmiechem w wierszu zakołaczesz
w czerń bez echa rzucisz skargę
wiersz radosny! czemu płaczesz?
.

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: niebieski


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności