X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Tak cicho...

Wiersz Miesiąca 0
nieregularny
2021-12-08 05:57
Tak cicho...

Małe gwiazdki
spadają z nieba
Śnieg swą bielą
świat retuszuje
Tworząc krajobraz
delikatnego snu
Przyroda zasypia...
Stoję przed lustrem
nie ma odbicia...
Zniknęło gdy pękła
klepsydra wspomnień
Nie ma już twarzy
walczącej o uśmiech...
Wszytko to było
tylko złudzeniem
jak człowiek dobry
który nie istnieje...
Pod nogami kryształy
Rozsypała się dusza
zdeptana słowami
jak echo dzwonu...
W dłoniach już pusto
coś gardło zaciska
Uśmiech na twarzy
maska przyrośnięta...
W sercu popiół
wypalonego życia ...
Jest człowiek
człowieka nie ma...
W oczach łzy
pokręcona ta droga
Ludzie przechodzą
oczekują dobra...
To Ja ze swym sercem
stoję na bruku...
Nie ma już wspomnień...
Śnieg coraz mocniej sypie
znikną wszelkie ślady...
Tak cicho na dworze...

LRD
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


sisy89
sisy89
2021-12-08
Ładnie, klimatycznie i smutno. Kojarzy mi się ze śmiercią...
Pozdrawiam serdecznie.


DominikR
2021-12-08
Dziękuję, za ciepłe słowa :)


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności