X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Zesłana na świat

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2023-04-28 12:29
Wędrowcy zacni wiele widzieli
Tym co się gwiazdy tylko śniły
Oni opowiadali o podróżach kosmicznych
I w nadziei pełnią życia się cieszyli
Póki na własne oczy uszy i język
Jej nie doznali

Gdyby tylko radość jeszcze istniała
W pełnej nocy samotności
Szarość dopomina się o własne dzieci
Chcąc zamknąć usta słońcu

Pojawiając się zamiera
Ten kto przed chwilą się śmiał
Widząc ją nieładną
A może dla żartu jedyną

Ostania nadzieja w miłości
W tej szlachetnej ułudzie
Która wnet zbiera żniwa
Jeżeli nieszczera z niej bestia

Ta która była odrzucona
Zżera każdego od środka
I mimo swego niespełnienia
Staje się trochę silniejsza

A kiedy już pustka we wszystkich zostanie
Co śmiali się spojrzeć jej w twarz
Ona piękniejsza od damy
Nie bojąc się zrzucić swych szat

Zawładnie każdym sercem
Bezwzględnie opęta ich ciała
Rozedrze dusze bez zwłoki
Pozostawiając jedynie blady świat

Trwać będzie
Przechodzić ze świata na świat
Męki nie będzie końca
Ale to na zasłużył
Ten i tamten kat

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności