X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

świtezianka

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2021-10-09 09:28

ciągle rodzę się od nowa
niczym wenus z morskiej piany
by co noc móc w głębi schować
strofy co tęsknotą ranią

za nieznanym oczom lądem
gdzie się zieleń w błękit wiesza
odbierając sercu troskę
szumem wiatru splin pociesza

nieskończona to historia
zaplątana między wersy
kiedy świt mnie uczy kochać
każdy raz jakby raz pierwszy



- bzdurzanki -

biegnij ze mną w strony dzikie
gdzie winorośl pnie się w górę
ręka w rękę pod chmur szczytem
ominiemy każdą bzdurę

biegnij ze mną i nie pytaj
czemu mam szalone myśli
pnąc się jak winorośl dzika
wciąż próbuję niebo wyśnić

między koszmarami prozy
co finezję w skarbcu chowa
odbierając duszy spokój
rymem rani wszystkie słowa

jakby jej wciąż mało było
tego biegu pod chmur szczyty
tam gdzie dzika pnie się miłość
obiecując wiersz obfity

smaczny jak kiść winogrona
co na ustach soki puszcza
nie pozwala duszy skonać
biegnąc cicho w stronę lustra

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: niebieski


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności