X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Dyrygent

Wiersz Miesiąca 0
nieregularny
2023-01-30 16:33
Los mu nie sprzyjał

Szczęście go też opuściło

Wrakiem człowieka nazwać go można

Góry chciał pokonać

Niezliczone wody przepłynąć

Samotny dyrygent nie dał rady

Muzyka go zawiodła

Jego orkiestra ucichła

Bóg go surowo ukarał

Za jego ambicje...



Hipnotyzował widownię

Swym popisowym numerem

Gromkie brawa zagłuszały jego myśli

Był najlepszy

Nikt go przebić nie mógł

Teraz na jego widok

Wszyscy milkną...



Zgrabnymi machnięciami batutą

Tworzył muzykę niczym bóg

Pod jego okiem

Wszystko brzmiało pięknie

Jakby niebiosa na Ziemię zesłano

Trębacze radośnie trąbili

Bębniarze energicznie bębnili

Od czasu jego upadku

Nastała głucha cisza...



Miasto już go nie pamięta

Został całkiem sam

Setki razy o pomoc wołał

Nikt go nie usłyszał

Jego własne myśli

Również straciły głos

Po latach uciążliwej walki

Nie miał już sił

Uśmiercił się bezboleśnie

A szarawy niegdyś świat

Znów zaczął tętnić życiem...
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności