X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Coraz bliżej

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2023-01-01 00:34

Zawsze się zastanawiałem,
Skąd się bierze ta euforia,
Gdy co roku oglądałem,
Sylwestrowy pro memoria.

Wspominamy, choć nie chcemy,
Co rok stary nam dostarczył
I z nadzieją wpatrujemy,
Cóż ten nowy rok wywalczy.

Czy pamiętać stare trzeba?
Wszak, co było już nie wróci.
Lecz to fakt, że bliżej nieba
Z każdym rokiem są rekruci.

Wiem już czemu się cieszymy,
Odpalając fajerwerki.
Wszystko pewnie z tej przyczyny,
Że to rok, już bliżej śmierci.

31-12-2022
autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
3 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Nata Sza
Nata Sza
2023-01-02
Dla mnie sylwester to pretekst, żeby skupić wokół przyjaciół i bawić się z nimi, śmiać, przebywać.
Jeśli ostatni dzień grudnia okaże się niefortunna datą do zorganizowania takiego spotkania znajdziemy inną. To ludzie są ważni, a nie schematy.
Pozdrawiam serdecznie :)

Marek Żak
Marek Żak
2023-01-01
My Sylwestra nie obchodzimy z tego powodu, żaden sukces, żadna radość, czysta komercja. Pozdrawiam

Waldi1
Waldi1
2023-01-01
mocno się uśmiechnąłem do ostatniej zwrotki ... bo to jest szczera prawda ...


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności