X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Zmartwychwstanie

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2020-06-09 07:23

Zanurzony w trwaniu, nie zmierzam gdzieś iść
Jestem i nie jestem, byt - niebyt zarazem
Oddycha powietrze, uszom pompuje świst
Staję się fizycznie zamglonym obrazem

Pozbawiony złudzeń, lecz nadal będę tkwił
Doszczętnie głęboko w sobie się zanurzam
Tłumaczyć nie umiem, na mowę szkoda sił
Spokój mnie ogarnia, choć nadciąga burza

Krople czystej prawdy płyną z mózgu przez kark
Wszystko co się budzi z sobą wnet się klei
Naraz gwiazdy nocy przyciskamy do warg
Spragnieni tak prawdy, jak kiedyś nadziei

Odeszli w zaświaty ludzie słabi i źli
W ciemno, jako pierwszy, stopy obie stawiam
Troszkę jeszcze przeszłość odbija się i mdli
Ale Tu i Teraz darmo frajdę sprawia

Już nie ja zdarzeniom, a mi kłania się czas
Nie szukajmy więcej, wszystko w sobie mamy
To co przez nas płynie odbudowuje nas
Wyrzekam się dążeń i porzucam plany

Witold Tylkowski

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Salymon
Salymon
2020-06-10
Bardzo głęboki.... Na pewno dobry... Ale to jeden z tych wierszy który czytam co parę dni by obrać go ze wszystkich warstw... Ciekawa rytmika... Pięknie.
Pozdrawiam


Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności