X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Pokażesz mi światło

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2022-06-25 10:34
Zatrzymajmy się, zanim świat
wkrótce ruszy naprzód.
Przyjrzyjmy z bliska naszym snom,
oddzielmy łzy od popiołu.

Wróciłeś, aby przywrócić czas
wspomnieniom, w których mieszkasz
od tak dawna.
A ja jak zawsze powitam Cię
swoimi ustami, ciałem, które zgubiło
drogę do ukojenia.

Wezmę Twój smutek
w ramiona, przygarnę do serca
uroczyste sny – i nie będzie już łez,
nie będzie czekania
na życiodajne pocałunki.

Pokażesz mi światło, którego nikt
jeszcze nie zna.
Zadedykujesz oszukany strach,
wymierzony prosto w przeszłość.
I choć udowodnisz, że nie warto kochać
pośpiesznie, choć pokażesz drogę
do drugiej strony księżyca –
oddam się miłości, która nadal trwa,
choć nikt jej nie zna.
autor
Katarzyna Anna Koziorowska<sup>(*)</sup>
Katarzyna Anna Koziorowska(*)

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
2 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: niebieski


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


sisy89
sisy89
2022-06-30
Pięknie. Każda miłość jest inna, każda to tajemnica i obietnica jednocześnie.
Pozdrawiam serdecznie :)

Tadek1<sup>(*)</sup>
Tadek1(*)
2022-06-26
W każdej miłości jest coś nieznanego przynajmniej na początku.

Richard Austin
Richard Austin
2022-06-25
Żeby poczuć ciepło światła teraźniejszość, trzeba doznać smutek bólu przeszłego. Zgrabnie napisany. Pozdrawiam


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności