X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Mijająca się para

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2024-04-14 21:13
W Kwietniowym parku maszeruje,
piękno natury obserwuje,
szelestu liści nasłuchuje,
myślami po niebie sunie.

Notes i pióro dzierży w dłoni.
Krok w krok, cień go goni.
Od świata głowę chroni.
Od zła starać się stroni.

Idzie lata i nadal szuka.
Czeka, aż ktoś do jego serca zastuka.
Choć nie raz go życie oszuka.
Iść będzie, aż szczęścia nie odszuka.

Kwietniową alejką kroczy,
światem napawa oczy,
słucha jak natura życie toczy,
myśli czy coś ją dziś zaskoczy.

Książka w rękach, a we włosach kwiat,
z cieniem pod rękę idzie od lat.
chowa się, gdy patrzy zły świat.
dawno nie liczy ilości łez i strat.

Idzie lata i nadal szuka.
Czeka, aż ktoś do jej serca zastuka.
Choć nie raz ją życie oszuka.
Iść będzie, aż szczęścia nie odszuka.
~ Szopix

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


JoViSkA
JoViSkA
2024-04-15
Bywa, że całe życie się mijają i nie mogą się zejść...
Pozdrawiam


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności