X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Gdy tego Świata zabraknie...

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2020-03-27 07:38
Zdążysz przed śmiercią szepcze do ucha Anioł zadając pytanie...?
Zdążysz poznać Świata uroki do zmroku, nim świt nowy nastanie?
Czas tak zasuwa, że nawet nie zdołasz obejrzeć się nawet za siebie...a co dopiero dokoła. ..i za sekundę. ..już w niebie?
Anioł na ziemi, czy w niebie szepcze do ucha pytanie? Sam nie wiem...czas biegnie już w okamgnieniu...może to Anioł...a może Kostucha swą Śmierci Kosą klepie mnie po ramieniu...
Uciekaj zdala Kostucho podła...nie masz co robić na Świecie?
Chodź, powąchaj jak pachnie jodła i poczuj choć odrobinę słonka w pięknym, upalnym lecie...poczuj tę rosę, co o poranku kwiaty do życia budzi...
czemu uśmiercasz wszystko dokoła?... czemu uśmiercasz ludzi?
Czemu nie siądziesz pełna zachwytu na gór szczycie...i na Świat z góry popatrzysz....popatrzysz jak pięknie wygląda życie. ..? Zdążysz przed śmiercią dokonać cudu..a może czasu Ci braknie?
A co będzie Kostucho?
Co będziesz robić, gdy tego Świata zabraknie...?

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Galba c.<sup>(*)</sup>
Galba c.(*)
2023-03-15
Ciekawa dywagacja. Fajnie napisane.

Witold
Witold
2020-03-27
Okamgnienie, to jeden wyraz.
Pozdrawiam serdecznie.


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności