X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Narodziny

Wiersz Miesiąca 0
sylabotoniczny
2020-11-14 11:35
trafiłam tu
być może za karę
to bardzo srogi wyrok
skazana na życie
z możliwością
wcześniejszej wolności

najpierw zobaczyłam
białe rękawiczki
później rozległ się płacz

do teraz mam wilgotne powieki
ile jeszcze moje serce zdoła udźwignąć?

staram się unikać światła
ukryć się pod płaszczem nocy
wtedy spadają kryształowe gwiazdy
z otwartego nieba

wiele z nich już zebrałeś
układając wzdłuż brzegu rzeki
nad którym czuję się bezpiecznie

nawet mi nie przeszkadza
obecność Twoja

bo wiem
że nie lubisz zakładać rękawiczek
białych rękawiczek
sprawiających ból
następnej łzy słońca

Klaudia Gasztold
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


BardzoBardzo
BardzoBardzo
2020-11-14
Dużo smutku i cierpienia, bardzo dużo.
Podejrzewam że właśnie wypowiadasz swoją żałobę.
mówisz o czyjejś obecności blisko Ciebie, mówisz w sposób enigmatyczny
ten ktoś chyba Cię nie rani ale nie mogę być pewien ale...
To na prawdę bardzo emocjonalny wiersz
Pozdrawiam


Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności