X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Zawalczę

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2024-04-21 17:39
Nie wiedziałem kiedy to się stanie.
Zaostrzona gra się rozpoczęła.
Nie znasz dnia, ni godziny.
Jedną małą chwilą tracisz
wszystko, co masz.
Bez miłości się boisz.
I bijesz się z własnymi myślami.
Nigdy nie potrafię wytłumaczyć
jak się teraz czuję.
To tak jakby spadać
cały czas w dół
nie widząc ziemi
Taki strach mnie ogarnął.
Gdy zniknąłeś i Twój głos
ucichł.
Wspominając wspólne dni
do stwierdzenia jedna rzecz jest.
Gdybym kiedyś zawinił.
I choćby mieli mnie w kajdany
zakuć.
Nigdy się nie poddam.
I będę walczyć o Ciebie.
Do dnia ostatniego Ziemi.
Do ostatniej kropli wody w oceanie.
Do ostatniego mojego tchnienia.
autor
Maciej Stachowicz
Maciej Stachowicz

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
2 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Valanthil
Valanthil
2024-04-21
No i w wierszu da się wyczuć ten gen walki.

* ,,To tak jakby spadać
cały czas w dół'' - spadać można tylko w dół :-) To tzw. pleonazm


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności