X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Wyprany

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2021-07-30 20:14
Wyprany z poetyckiego myślenia
odcięty od pomysłów na dobrą ripostę
obdarty z poglądów, dla których warto umierać

Brak nastroju, by krzyczeć do chwili, by trwała
Brak muzyki, przy której dociskam słuchawki
aby nie uroniły ani jednej nuty

Zbyt dużo osób, których nie wiem, jak kochać
Zbyt dużo słów, których nigdy nie przeczytam
Zbyt mało marzeń, by wstać bez problemów

Szukam sił do szukania ratunku
Szukam lekarza, lecz boję się diagnozy
że cierpię na siebie samego
autor
Nikodem Adamski
Nikodem Adamski

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Mitylene
Mitylene
2021-07-31
Tak czytam i rozmyślam sobie, że takie refleksje dopadają człowieka, który znalazł się na rozdrożu i nie wie w jakim kierunku dalej podążać. Stąd tyle pytań, obaw, lęków...Trzy ostatnie wersy są moim skromnym zdaniem najmocniejszym punktem tego interesującego wiersza. Takie wyznanie nie jest proste...ale jeśli udało się je wyartykułować to już połowa sukcesu...przyznać się przed samym sobą uczciwie gdzie jest istota problemu...Pozdrawiam.


Nikodem Adamski
2021-07-31
O, jak to miło zostać poprawnie zinterpretowany! ;)


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności