X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

EPIZOD

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2021-02-25 07:48
Był przepiękny letni
dzień,
słońce dopiekało.
Gdy ujrzałem cię,
zastygło me ciało.

Nie do uwierzenia,
byłaś właśnie tu.
Oczy mi zalśniły,
brakowało tchu.

Najpierw kilka słów,
pełnych nieśmiałości.
Wzrok wpatrzony w siebie.
Ani kszty zazdrości.

Nie było myślenia.
Lecz strach i obawa.
Jak zakończysz to?
Niby błacha sprawa.

Potem były słowa,
niewielkie wyznanie.
Słodycz twoich ust.
Myśl, niech to się stanie.

Kilka pocałunków,
mi ofiarowałaś.
Wtedy nie wiedziałaś,
jak się zachowałaś.

Na dłoń twoją różę
chciałem ofiarować.
Sama nie wiedzialaś
Jak masz się zachować.

Parę pocałunków
jeszcze wumusiłem.
Kiedy odjechałaś,
wnet się zasmuciłem.

W sercu jednak radość,
miałem długi czas.
Ale oznajmiłaś
że nie było nas.

Serce masz szlachetne.
Jak przysięgi tekst.
Szacunek, rozsądek
w tobie piękny jest.

Jakiś czas już miną.
Następne spodkanie.
Pełen entuzjazmu,
co się teraz stanie?

Powiedziałaś "KONIEC".
Się nie zobaczymy.
Wierna swej przysiędze,
smutne robisz miny.

Rozdarło się serce.
Życie pisze tekst
Ale przy twym boku,
ktoś od zawsze jest.

Kochać będzie mocno.
Aż po życia kres.
Nawet jeśli tego
nie świadomy jest.

Jesteś mu jedyną.
Nawet w gorsze dni.
Za twe pocałunki,
dziękuję dziś ci.




autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności