X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Słowo

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2020-08-22 09:54
Zaraz przyjdzie wyraz
zepchnie z łóżka ciszę
i milczeniem zatka uszy
zapisanym dzieciom

które uczą sny wymowy
bo nie mogą słuchać bajek
o nie do opisania krainie
bez słów potrzebnych tam

gdzie ich nie ma
Wyjątek to sztuka
- reszta serca
wykuta w kamieniu

'Milczenie dla niewielu'
- tyle słowa zniosą
reszty mówić nie mogą
pozostawić muszą

coś z przeszłości
Jeśli klątwa
to już ostatnia

słowo
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


BardzoBardzo
BardzoBardzo
2020-08-22
...
Pozdrawiam i Dziekuje

Kornel Passer
Kornel Passer
2020-08-22
Czasami stawiasz trudne zagadki i wcale nie twierdzę , że to jet wada . Wydaje mi się ,że ocieram się o zrozumienie tego wiersza , ale mi się to wymyka. Wiadomo, że nie zawsze przesłanie wiersza musi być zrozumiałe w porządku dyskursu. Ale tu chyba Ci jednak o to chodziło...


Iks Weli
2020-08-22
Ogólnie, to widzę tu próbę dotknięcia tematu władzy słowa nad człowiekiem., a może tylko o różnicy między Słowem, które stwarza, a słowem, które obiecuje?

Angelino
Angelino
2020-08-22
Wiersz moim skromnym zdaniem podkreśla znaczenie słowa , dając barwne porównanie jak przy dziecku, milczenie jest wyrazem odpowiedzi słownej ..sztuka przekazania treści w tzw pigułce tak mi to się mieści-)))) Podoba mi się pozdrawiam


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności