X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Ranią bliscy

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2019-08-08 17:04

Pewnie wiecie to już wszyscy,
że najbardziej ranią bliscy.
Przypadkowo lub celowo,
lecz boleśnie wyjątkowo.

Dobrze wiedzą, jak to robić,
żeby tak człowieka dobić,
że już woli być z obcymi,
bo bezpieczniej, niż z bliskimi.

Gdy szukacie więc bliskości,
intymności i miłości,
pamiętajcie, ostrzegałem,
tylko bliscy mogą zranić.

autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


ajw
ajw
2024-01-22
Wiele prawdy w tym wierszu.


ajw
2024-01-22
Jednym słowem ranią na śmierć..

Marek Żak
2024-01-22
Niestety. W przypadku zabójstwa w ponad 50% sprawcą jest partner, więc nie tylko ranią. Pozdrawiam.

Amadeusz
Amadeusz
2019-08-17
Różnie to w życiu bywa, nie wszystkich jedną miarką ....
Wiersz wart chwili zastanowienia - jak to jest w moim przypadku?

enitta<sup>(*)</sup>
enitta(*)
2019-08-16
Nikt nie obiecywał, że będzie lekko

hibiskus
hibiskus
2019-08-08
Witam,

z mojego, życiowgo doświadczenia wynika, że wszelkie uwagi od bliskich, a nie dajże Boże krytyka bywa też bardzo źle przyjmowana...

Czyli'; ani to proste, ani oczywiste, a boli.

Podoba mi się ten tekst, sądzę, że dowodzi in wrażliwości Autora.

Pozdrawiam serdecznie.
Miłego wieczoru.


hibiskus
2019-08-08
PS literówka miało być; dowodzi on...


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności