X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

W lustrach

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2023-04-06 11:30
Jeszcze nie znalazł nas cień przestrzeni,
a wiem, że będziesz dla mnie jak lustro.
Przecież my tylko razem spełnieni,
chociaż tak teraz w ramionach pusto.

Nagie ciała gdzieś w dwóch lustrach stoją,
podniecenie z nich prawdą aż tryska.
Zaraz klęknę przed nagością twoją,
popatrzysz z góry na mnie jak mniszka.

A potem oprę ciebie o ścianę,
śmiej się, krzycz, warcz, bij - wszystko mi jedno.
Kiedy tylko już z kolan powstanę
wejdę w ciebie jak ta prawda w sedno.

Niech będziemy dla luster i śmieszni,
lecz gdy w ramionach mam nagą ciebie,
Raj trzymam w dłoniach stracony, wierz mi.
Teraz oddaj tak bez reszty siebie.

Możesz być w świecie pierwszą dziewczyną,
która serio nie wie nawet komu
miłość rozlała, jak słodkie wino;
a ja czuję się wtedy jak w domu.

Nie odejdziesz tak nagle ode mnie,
jak te płochliwe panie odchodzą.
Kiedyś w łóżku się z tobą ożenię,
prawdziwie, aż się dusze odrodzą.

Wejdźmy już w siebie jak do bufetu,
syci wypijmy przygód kilka flach.
Przy lekkim świetle krwawych kinkietów
niech uleci z nas obawa i strach.

Witold Tylkowski

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności