X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Spacer

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2022-07-30 16:55
Płynę ponad płytami chodnika
Muzyka wyznacza rytm oddechom
Kroki uderzają w każdy takt
Głowa jak pod wodą się obraca

Spowolnionym tempem
Przemierzam miasto z betonu odlane
Pełne sprzecznych widoków
Zapachów i odgłosów

Mijam bezdomnych
Mijam pijanych
Mijam neony
Mijam zakochanych

Potem za rogiem widzę,
Jak szarpią się dwie dusze
Rozdarte pomiędzy dwie racje
Pełne gniewu i złych uczuć

Docierają do mnie znaki, kształty
Stawiają przede mną mury
Pokazują to co przykryte
Cnoty grubym całunem

Czego oczy tu nie widzą,
Tego sercu nie jest żal
Kurtyna milczenia i tabu
Za którą widać inny świat.

Wpadniesz, albo wciągnie Cię samo
Powoli odkryje karty rozkoszy
Pozwoli wybrać pierwszy raz
By drugim razem zagrać va banque.

Jeszcze te stadne zabawy
Lejące się z okien i drzwi
Pełne pijanego powietrza
Oparów ekscytacji

Czujny puls kontroluje czas
Wyznacza szlaku dalszy kształt
Prowadzi przez kłamstwo i obłudę
Dalej, do nieba bram.

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


samisen
samisen
2022-07-31
Z zaciekawieniem rozpływam się w tym potoku miastowych myśli a puenta w ostatniej zwrotce robi wrażenie…

Pozdrawiam

Mateusz Darczyk
Mateusz Darczyk
2022-07-30
przez chwile' spacerowalis'my razem ;)


Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności