X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

nie daj się sprzedać

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2021-04-24 16:44
pandemia zwoła wypalone dusze
w miejsce cuchnącej Gehenny

mamona przesłania oczy ślepca
w budowie świątynia słońca

miłość usycha niegdyś oaza
widziana fatamorgana za dnia
błyskiem pryzmatem w oku

wydarte miłosierdzie z głębin
samolubnej nicości pragnień

człowiek szuka człowieka
choć są pod tym samym niebem

dookoła gołe białe czaszki
główki makówek pachną opium

psy kąsają szczerzą ostre zęby
wychudzone głodne zwierzęta
wykopane groby blisko centrum
krzywd nie wybaczy otchłań kosmosu

uderzenie pioruna jasne
podzieli skruszy to co pod swetrem bije

na ustach maski burki sznurują wolność
błądzę ulicą szare betonowe oczy
drzewa dogaszają zwęglone łyko

człowiek szuka domu w nowej
rzeczywistości która odwraca kota ogonem

nie będzie dobrze pobłądzeni nie żyjemy
gorzej nie będzie tylko dlaczego

potrafimy kochać w chwili gdy
gasną światłą gdy jest za późno

świat ukrywa prawdę która skruszy
kajdany dla swobodnej oceny

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności