X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Hazard

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2019-12-29 14:03

kamień nie nasyci głodnego
zimny dotyk nie podnieci kochanka
zgasła zapałka nie zapłonie
nie rozpali świecy
lód nie poparzy stóp

śmierć wypłynie z ust
oślizłymi jęzorami nienawistnych
oplecie siecią kłamstw
zdrada zczerni serca tych
w których uwierzyłeś

niby nic
nic wydaje się być nieistotne
śmiertelne jak ułomne ciało
niezauważony szczegół

a jednak ważny jak mała śruba
w samolocie
śnieżka która sprowadza lawinę
zgniata płuca
deszcz a potem potop
klakson a po nim cisza
i szkło w ustach

drobnostka
przeoczenie
śnieg i woda
która wsiąka w ziemię

łyk alkoholu
pięść
krew
strach
śmierć

ziarenko piasku w oku
potrafi wywołać burzę
oko pozbawione powieki
nie zazna snu

wstrząs
fala która niszczy okręty
kropla wody drąży skałę
kto jest bez winy niech pierwszy
rzuci kamień

pociągnie za spust
podpali stos
przebije dłoń i bok
rozdziobie wątrobę
wykłuje oko

słowo
sól
pieprz
szkło
żyletka

słowo
kostka lodu w szklance
topnieje niezauważona
kula lodu
potłuczone szkło
krew

drzwi
pęk kluczy
jeden wybór

zaryzykujesz?

Trenku

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności