X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Współczesna apokalipsa

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2021-10-26 23:48
Chaos,
Pozostał nam już tylko chaos.
Gdzieniegdzie rozpościera się wielka plama
Z ludzi biegnących wciąż za sukcesem,
Ciągły wyścig szczurów.
Na ich twarzach pojawiły się maski
Białe, czarne, we wzory.
Przypominają swym szykiem obrazek
Niczym z teatru,
Lecz nie taki ich cel.
Mają chronić przed trucizną,
Która zagościła już na stałe w powietrzu.
Oprawcy stali się ofiarami własnej zbrodni.
Lasy stały się kominkiem świata,
Piekąc w oczy,
Powodując łzy.
Lecz to nikogo nie zatrzymuje,
Kryją się, osłaniając rękoma.
Nie widzą nic prócz tego co sami chcą zobaczyć.
Tak zrodziła się obojętność,
Najgorszy wróg tego świata.
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Galba c.<sup>(*)</sup>
Galba c.(*)
2023-03-15
Był jest i będzie dopóki człek istnieje...

Anielska Łza
Anielska Łza
2021-11-16
Od obojętności już tylko krok do samotności... Obawiam się, że pewne sprawy umknęły nam niezauważalnie i powrót do normalności będzie bardzo długim procesem. Długim ale nie niemożliwym. Zamiast kolorowej maseczki wolałabym założyć kolorową sukienkę... może już niedługo :) Jeszcze będzie normalnie! Pozdrawiam cieplutko :)


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności