X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Na drodze ku Miłości

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2020-10-10 00:41
Zostałem stworzony by kochać
Na miłość zostałem skazany

Bez kłótni, bez protestów
Po cichu się na to zgodziłem

Mówili, że będzie łatwo
A już na starcie upadam

Każde spotkanie z Tobą
Dawało mi więcej nadziei

Ktoś stwierdził, że mi pomoże
Był mym oparciem podczas tej drogi

Wycierał łzy, gdy leciały
Przytulał, gdy było trzeba

Mimo to się ugiąłem
Cierpienie było zbyt ciężkie

Innym wcale nie było łatwiej
Wtedy, mimo łez, i ja pomagałem

Zabijałeś powoli od środka
Znowu upadłem, lecz po raz ostatni

Sprawiłeś, że czułem się nagi
Nie byłem tym samym sobą

Twe uderzenie było gwoździami
Słowa natomiast - włócznią

Umarła już wszelka nadzieja
Rozpacz płynęła po policzkach

Pora to wszystko zakończyć
Bo czasu nie da się cofnąć

Pogrzebałem już wszelką nadzieję
Niedługo wstanę, by znowu żyć
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: niebieski


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Galba c.<sup>(*)</sup>
Galba c.(*)
2023-11-03
Pierwsza strofa coś zgrzyta z tym dublem wyrazowym...

LidiaM-9
LidiaM-9
2020-10-11
Nadziei nie można tracić pomimo wszystko. Póki życia - póty nadziei. Bywa trudno i ciężko, ale jednak czasem pokazuje się światełko, trzeba za nim podążyć.


Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności