X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Grzesznicy

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2024-02-22 12:12
jesteśmy przeklęci
z góry skazani na porażkę
choć za późno by przestać

bo jak zatrzymać rzekę
kiedy pędzi przed siebie
bezwstydnie wilgotna

chłonie wszystko
na swojej drodze
językiem oplata

ustami pogłaszczę
pukiel twoich włosów
zębami ucałuję wargę

zostałeś stworzony
przez samego diabła
żebym spadła do piekła

jak mam się oprzeć
największej pokusie
nienasycona bezbronna

pieprzyć tę dietę
gdy twoje usta w kształcie jabłka
nie dziwię się Ewie

bezwstydnie wilgotna
zatracam się w twoich oczach
zgubiłam siebie

na granicy wszechświata
apetyt tak wielki
zaciskam łakomie pięści

dziesięć tysięcy kilometrów
wspinam się na palce
zrywam gwiazdy

oplatam się twoim tatuażem
wzdychając cicho
zapadam  w nicość

sponiewierana mimo wszystko
skaczę w przepaść 
na kolana
autor
Laura Alszer<sup>(*)</sup>
Laura Alszer(*)

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
4 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Szeherezada<sup>(*)</sup>
Szeherezada(*)
2024-02-24
O takich rzeczach tak ładnie można pisać. Podziwiam talent. Ładnie.


Laura Alszer<sup>(*)</sup>
2024-02-24
Dziękuję :)

Przeboski Mandaryn
Bardzo ładny wiersz.


Laura Alszer<sup>(*)</sup>
2024-02-24
Dziękuję:)

Agata Agata
Agata Agata
2024-02-22
Grzech y to wy twory struktur kosciołowych 💯


Laura Alszer<sup>(*)</sup>
2024-02-24
Dziękuję


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności