X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Trwanie

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2020-04-22 07:58

Żyję, jak gdyby nic się nie stało,
jak gdybym nigdy nie był w zaświatach.
Nigdy nie umarł, a jeszcze mało
- chodzę, a przecież ja umiem latać.

Mi zamiast skrzydeł wyrosły dłonie.
Jestem sam tu wśród ludzkiej gromady.
Tonę haniebnie , choć wewnątrz płonę.
Rozmawiam z wami, bo tak wypada.

Wiem, że tej nocy w zaświaty wrócę,
wyleję jeszcze sporo wiader łez
i nieraz ducha z ciałem pokłócę,
nim pojmę to, że nie istnieje kres.

Witold Tylkowski

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Gminny Poeta
Gminny Poeta
2020-04-22
Tym wczorajszym wierszem mnie zaskoczyłeś. Myślałem że będzie inny. Nie mam zamiaru jednak szukać dziesiątego dna. Widocznie taki jest Twój styl i zostawmy moje zaskoczenie w piwnicy. A co do dzisiejszego wiersza to kres sam Cie znajdzie, nie trzeba jego szukać. Fajnych zwrotów użyłeś. "zamiast skrzydeł wyrosły dłonie". Szkoda tylko że rozmawiasz z nami, bo tak wypada. No ale to cały Ty. Co jeszcze powiem. Wiersz fajny, ale miejscami przerysowany. Ogólnie na plus, chociaż moim zdaniem jak to jest u Ciebie bywa buja w obłokach. Pozdrawiam gminnie i z przyjaznym uśmiechem:)))))


Witold
2020-04-22
Naprawdę uważasz, że podmiot liryczny jest postacią fizyczną?
No, ale masz do tego prawo.


Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności