X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Piekielne tango

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2020-10-02 23:50
Znów słyszę w swej czaszce wycie.
Skowyt tej abominacji
głęboko w umysł się wgryza
spijając zeń światło życia;

Wtłaczając do wnętrza truciznę,
która znieczula emocje.
Fakt, nie czuję już bólu,
dlatego tak mnie uzależnia.

I tańczę swe tango z diabłem
na szkle z mych rozbitych uczuć,
co stopy i umysł kaleczy.
Mimo to, nie mogę przestać.

A ciemność zza okna wciąż patrzy,
szczerząc swych gwiazd kły pożółkłe
prosząc, bym w nią zanurkował.
Dając gwarancję szczęścia...
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: niebieski


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


BardzoBardzo
BardzoBardzo
2020-10-03
Tak jakoś mi nie pasuje, w ostatnim wersie pierwszej zwrotki czy tam zamiast "niej" nie powinno być "niego"? to tak na marginesie konstruktywnej krytyki ;)
Ciekawe że ta ciemność się tak szczerzy i takie gwarancje daje byś tylko w nią zanurkował :D


WhitePoem95
2020-10-04
Ok, poprawione. Dzięki za konstruktywną krytykę :)

naskraju*<sup>(*)</sup>
naskraju*(*)
2020-10-03
Rozmowa wnętrza z zewnętrzem jest zawsze wspinaczką, sprzecznością z rzeczywistością. Mozolna to praca tworzenie własnych kreatur , kiedy gdzieś obok diabeł się droczy z nami. Taniec trwa chyba przez cale życie. Lecz tylko tango potrzebuje dwojga serc.
Pozdrawiam ciepło


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności