Eco weganka na wypasie
bez pestycydów i innych takich,
marchewka, seler, pietruszka krzywa,
cebula, ziemniak, nawet buraki.
Wszystko jest cacy, ekologiczne,
można zajadać je z apetytem,
chociaż jak w sklepie, nie są tak śliczne,
to jednak mają białko ukryte.
Nie chcę zabijać bezbronnych zwierząt
i oficjalnie mięsa nie jadam,
lecz nie poradzę, że mi tłustego
z porem robaka połknąć się zdarza.
─▄▀█▄
─▀▀██──▄▄▄
░▄██▀░██▀██
███▀▄██▀░▀██░██▀
▀█████▀░░░▀███▀