X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Rapsodia

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2021-09-29 10:22
Jak sok
Z winnicy
Najprzedniejszy
Wycisnął
Greshwin
W Rapsody
In Blue

Lazur
Błękit
Rodzący
Błękit
Jaskółki
Dostają
Skrzydeł
I w dziobach
Niosą mu
Dźwięki

Widziałem
Przez dziurkę
Od klucza
Ravel
Jak żywy
Obok
Gershwin
Razem
Nadzy
Przy fortepianie
Na wieku
Brandy
I grają
Który mistrz

Nawet w
Niebie
Przymykali
Oko
Na to
Wynaturzenie
Jeden odpowiedzialny
Za paletę
Mówi
Że ten
Błękit
Jest
Nielegalny

To jest
Błękit

Połączenie
Światła
Z morskiej
Fali
I źrenica
Nefertari


https://www.facebook.com/profile.php?id=100072917946993¬if_id=1632390567624135¬if_t=profile_plus_recent_post_notif&ref=notif
autor
The Racing Snake
The Racing Snake

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Kornel Passer
Kornel Passer
2021-09-29
Niezła jazda tu u Ciebie i dziwię się , że tak tu pusto. Lubię wiersze zawierające jakąś kreację wybiegającą poza własne cierpiące , radosne albo kochające :"ja", a to jest właśnie taki wiersz. Ravel z tego , co pamiętam, był Baskiem, więc pewnie miał niezły temperament. Ravela kocham , za Gershwinem nie przepadam, jego muzyka jest zbyt "telewizyjna". Wiersz mi się spodobał. Pozdrawiam.


The Racing Snake
Moze sie rozkreci:) Jutro przywale:D
Pozdrawiam!


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności