X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Nocna lampka

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2019-08-17 23:45
Jest w tobie ciemność,
która ukrywa się bezwstydnie.
Na trzeźwo i bez emocji
bywasz dobrym architektem,
chociaż mówią: cliché , beznadzieja.

Nie martw się kreatorze nowego stylu,
przecież potrafisz wyczuć różnicę.
Każdy gatunek łączy dębową nutę
Chardonnay, ale niekoniecznie
z posmakiem świeżego chleba.

Zagubiony, w zbyt długiej frazie
szukasz pocieszenia, cząstki światła.
Nie sądzę byś mógł coś dopisać.

Płacisz za wino.

Teraz wszystko jest na swoim miejscu
- dalekie, a zarazem bliskie.

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
2 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Chris<sup>(*)</sup>
Chris(*)
2019-08-19
Ahh. Wiersz do smakowania, rozsmakowywania się. Wyczucie, dobór słów, pomysł, prowadzenie. Tak, poczułem smak "manny". Są wiersze których nie da się zapomnieć:)

Mitylene
Mitylene
2019-08-18
Bardzo podoba mi się ten wiersz Ado. Niebanalnie uchwycona chwila skrywania sekretów duszy, marzeń. Tylko w blasku nocnej lampy , z kieliszkiem wina w ręku ośmielamy się uchylić rąbka naszej tajemnicy, tym samym pozwalając sobie na chwilę słabości... Architektura codzienności jak twarda skała chroni nas przed światem, tak bardzo bezlitosnym, że trudno nam otwarcie pokazać naszkicowane plany życia...cokolwiek to znaczy... Pozdrawiam:) Wiersz dał do myślenia...


Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności