X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Ruchome święto

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2019-06-05 22:55
Popatrz w niebo - ktoś zostawił światło.

Zanurzony w kwiecie tamaryszku
zobaczyłeś wiosnę, jej szaloną siłę.
Otwórz się na zapach obietnicy,
na wieczorną chmurę osiadłą w rzece.
Pamiętasz smak manny?
- wystarczyło zamknąć oczy.

Uwierzyłam. Powrócił głębszy oddech.
Teraz wiatr kołysze sadem
i strząsa owoce.

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
2 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Chris<sup>(*)</sup>
Chris(*)
2019-06-06
Hmm. Chyba różni się jednym wersem. Porównywałem kilka razy. Pierwsza wersja bardziej mi się podobała bo ten jeden wers był pewną wskazówką. Podpowiadał ale też "nakłaniał" do zgłębiania wiersza i nagle jak puzzle wszystko układało się w jedną całość. Odkrycie interpretacji dawało dużo radości a miało się poczucie że kierunek był i jest właściwy. Ale rozumiem że druga wersja ma być większym wyzwaniem;)


Ada
2019-06-06
Chris - wstawiłam po raz drugi przez zwykłe gapiostwo. Fakt, z lekka zmieniłam. Lubię kiedy jest różnorodność odczytu.

Katarzyna<sup>(*)</sup>
Katarzyna(*)
2019-06-05
Czytam i czytam. Za każdym razem odkrywam inną myśl. Najbardziej podoba mi się wieczorna chmura osiadła w rzece i atmosfera Twojego wiersza. Kołysze cicho do snu, dając nadzieję na lepsze jutro...
Pozdrawiam!


Ada
2019-06-06
Dziękuję - Katrina:)


Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności