X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Smutno mi...

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2023-01-25 13:40
Smutno mi jest.
Stan ten osacza mnie,
jak wąż drzewo życia.
Pewnie nie wiesz, jak to jest...
Ja to wiem, aż za dobrze.
Wieczoru mrok uspokoja i wycisza,
by wczesnym rankiem
wybuchnąć jak wulkan od nowa.
I tak każdego dnia...
Czy ta pętla kiedyś pęknie?
Czy ta karuzela w końcu zatrzyma się?
Lawirujesz gdzieś między-pomiędzy,
miotając się jak dzikie zwierzę.
Spokoju nie zaznasz, o nie,
Trudności piętrzą się.
Wieża Babel przy tym to nic,
Tu spokój potrzebny jest.
Jak jednak osiągnąć ten stan...?


autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
3 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


_Solitario_
_Solitario_
2023-02-13
Gdy czuję się źle najwięcej piszę, a gdy tylko mi lepiej pisanie idzie w zapomnienie, by wrócić ponownie przy smutku. Pozdrawiam

pitu pitu
pitu pitu
2023-02-12
jakoś już tak jest, że smutek pisze najpiękniejsze literki, radość nie daje czasu na tworzenie... dobrej nocy....

Grzegorz67<sup>(*)</sup>
Grzegorz67(*)
2023-01-25
"Szczęście robi dobrze ciału, ale smutek rozwija siłę umysłu." - Marcel Proust.

Miłego dnia, ciekawe czy zgadzasz się z wybitnym pisarzem, zwłaszcza że to ten który szukał zaginionego czasu.


Smutna89
2023-01-25
Zgadzam się. Ja tylko, gdy jestem smutna tworzę najwięcej, myślę najbardziej,czuję mocniej. Tylko to robi dobrze. Szczęście usypia umysł.


Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności