X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Samotny latawiec

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2020-12-10 10:55
kiedy już zasnę snem głębokim
oddech uleci jak latawiec
i poszybuje ponad chmury
by osiąść tam na świeżej trawie

nie będzie linki która trzyma
zerwie się dziko niczym wicher
a tam strumienie wielkiej wody
tryskają zewsząd bardzo ciche

i skoro dzisiaj nikt nie przyjdzie
to któż zostanie z mokrą chustką
jak było wczoraj tak i jutro
na zimnej sali całkiem pusto

sam będę spławiał małe łódki
usiądę w cieniu gdzieś pod drzewem
tak jak siedziałem w naszym parku
i wciąż czekałem tam na ciebie

a może wrócę jak latawiec
i trafię znowu w twoje ręce
lecz pewnie to co było kiedyś
już nie powróci nigdy więcej...

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Juliana Różyńska
Zostawiam gwiazdki uznania!


MN87
2021-01-15
dzięki serdeczne!!!

TESSA
TESSA
2020-12-10
gdzie byłeś, jak Cię nie było Samotny Latawcu?

nic nie powróci co już było
lecz zawsze nowe się przydarzy
czasem spóźniona wolna miłość
wszak zawsze można o tym marzyć

a gdy marzenia nie spełnione
to przecież jeszcze czasu tyle
byś mógł polecieć w ową stronę
gdzie kolorowe śnią motyle... hej!


MN87
2020-12-10
Tesknilas? Haha. Miło mi
Tu i tam bywałem. Samo życie
Ty jak zawsze trafnie rymem


Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności