X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

"Dzień dobry z Muchą w tle"

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2022-06-25 15:11
Na firance siedzi Mucha .
Czy w ogóle Kogoś słucha .
Bzykam do Niej jak do Człeka .
Nawet nie drgnie jej powieka .
Mam wrażenie , że gdy lata ,
to mi Mucha odpowiada
rysując na szybie wzory .
Tak na prawdę to pozory .

refren :
Spróbuj odpowiedzieć Mucho .
Przecież także i Ty słuchasz .
Ale gdzie tam "... Czy się znamy ..."
Tak odpowiadają Chamy .

Mucha z Muchą się dogada
Taką tezę można zadać .
A poza tym jest za mała ,
żeby do Mnie coś gadała .
No i po to skręca z drogi ,
żeby zgubić łąpkę Wroga .
To ćwiczenia są nic więcej ,
więc nie złąpiesz Muchy w ręce .

Gdy Muchy badają skórę
jak Ja kartkę wiecznym piórem .
Gdzie językiem jest to pióro ,
a kartka po prosu skórą .
To nie pisze wierszy Ona
tylko bada czy już konam .
Krótko mówiąc chce to wiedzieć
czy się znajdę na obiedzie .

Mucha frunie prosto na Mnie ,
może przez to skończyć marnie .
Gdy by usiąść na Mnie chciała ,
to bym ręką zaczął działać .
Nie zabiję Jej , odgonię
i szybą zaznaczę koniec .
No bo prawie Mnie dopadła .
Teraz gówno będzie jadła .
autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Richard Austin
Richard Austin
2022-06-25
Muchy bywają uciążliwe, lecz paradoksalnie w tym tkwi ich magia. Pozdrawiam


Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności