X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

lot do nieba

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2021-06-29 00:31


lecę wysoko w górę
unoszę się, wspinam coraz wyżej
nagle staje
wszystko się zatrzymuje
czas nie istnieje
znajduje się w stanie nieważkości
nie myśle
nie czuje
nie widzę
nie oddycham
i wtedy ta cudowna chwila błogości dobiega końca
wszystko się zmienia
gwiazdy znikają
poczucie niezachwianego spokoju mija
nie jestem już potężna
nie jestem już gwiazda
spadam
lecę w dół
sunę jak kometa
mijam chmury i konary drzew
czuje twardy grunt pod stopami
znajduje się na lądzie
nic nie jest pewne
nic nie jest dobre ani złe
uczucie znużenia spływa po mnie
myśli i emocje powracają
znów jestem tylko człowiekiem
i kiedy myśle ze to już koniec mojej podróży,
mojego triumfu i niezwyciężenia
ziemia rozstępuje się, a ja wpadam niżej
jestem pod powierzchnia
gdzieś daleko przez tafle wody zauważam twarze
kurczowo staram się wypłynąć,
nabrać powietrza
ale nie jestem w stanie
jakaś dłoń ciągnie mnie ku dołowi
powoli zamykam oczy
wiem co teraz nastąpi
pustka
moja odwieczna przyjaciółka powraca
autor

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Galba c.<sup>(*)</sup>
Galba c.(*)
2023-03-16
Piękny lot i tak barwnie przyozdobiony...


Inne wiersze tego autora

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności