X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

rola

Wiersz Miesiąca 0
nieregularny
2023-01-11 22:39
gdy ty patrzysz na scenę
doświadczając obcą wenę
krytykujesz obcą tremę
zrzucasz dobrze znane brzemię

gdy ty zachwycasz się główną rolą
delektując obcą wolności wolą
puszysz się nad obcą złą dolą
nie widzisz że ich serca bolą

gdy oni zgarniają gromkie brawa
w tle pod drzewem rusza się trawa
i to jest ja
pół stopy wystające zza pnia
nawet nie wiem jak ja się czuje
jako tło innych przez życie się snuje
a kim jest ten ja
ja zastawia się nad tym każdego dnia
czy będzie kimś więcej niż śladem w trawie
pyta ile do głównej roli, reżyser że „już prawie”
kurtyna zapada, gapie odchodzą
ja zostaje, pierwsze role schodzą
ja w ciemności tańczy bez wdechu
nikt go nie znalazł, jak leżał pod drzewem w pełnym uśmiechu

ten ja to ja
i może publika od dawna już o tym wie
ale ja nie

Ocena wiersza

Wiersz nie został jeszcze oceniony.

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.



Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy
Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności