X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

Imbirowa herbata

Wiersz Miesiąca 0
rymowany
2022-12-22 20:00
Pod drzewem pląsają
barwne baletnice.
Wirują ich zwiewne,
jesienne spódnice.

Pachnie imbirowa herbata
a wiatr liściom gra...

Paździerzcowa luna
oświetla te tany,
gdy świat do snu
już ukołysany.

Pachnie imbirowa herbata
a wiatr liściom gra...

Połączone w pary
od wczesnej wiosny,
kończą wielkim balem
żywot swój radosny.

Pachnie imbirowa herbata
a wiatr liściom gra...

Gdy bal się skończy
zasną na wieki,
pozwolą drzewom
zamknąć powieki.

W brzezieniu wiatr już
nowym liściom będzie grał...




autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
2 razy

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Beata1
Beata1
2023-01-08
Dzięki imbirowej nucie to taki jesienny, ciepły wiersz pełen baśniowego uroku,ale też refleksji o przemijaniu. Powtórzenia w tym przypadku wzmacniają opisane przeze mnie odczucia względem wiersza, nadają pewnej rozmarzonej poetyckości. W moim odczuciu podkreślają zawarty w nim nastrój. No i to zestawienie herbatki rozgrzewającej z wiatrem liściom grającym to takie drobiazgi dzięki którym życie pięknieje :)
Pozdrawiam ciepło:)


Kwiatuszek
2023-01-09
Dziękuję serdecznie za zajrzenie do mnie . Pozdrawiam:-)


Autor poleca


Autor na ten moment nie promuje wierszy

Inne wiersze tego autora

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności