X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

moment bezwładności

Wiersz Miesiąca 0
wolny
2020-01-16 13:54
co w pracy robi człowiek
gdy nie ma co robić
wyobraź sobie i pomyśl
co ty robisz...        

co ja robię... - kobieta 
przy komputerze gdy gazeta
już cała przeczytana

pewnie maluje pastelami
usta nie kryjąc (kolor nude)
się z tym za bardzo         
        
szklanka po kawie już pusta
a ona - nie
wygląda na zaczytaną

jak myślisz co czyta

tak teorie strun 
(zgadłeś! brawo, bo czemu niby nie)

kręcąc się na fotelu obrotowym
przypomina sobie 
żałując że na chemii
nie chciało jej się liczyć spinów
to takie łatwe przecież

i nagle w pewnym 
bezwładności momencie
impuls zmienił kierunek
kiedyś pisałam wiersze
więc sprawdzę
czy nadal umiem
autor

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


Galba c.<sup>(*)</sup>
Galba c.(*)
2023-06-08
Fajnie poprowadzony wiersz. W sumie o codzienności lecz z poetycznymi ozdobnikami...

Mitylene
Mitylene
2020-01-18
Podoba mi się to całe wprowadzenie do refleksji , która ciekawie wkomponowana jest na końcu. Nuda jako impuls do napisania wiersza...czemu nie...A ten wiersz jest dowodem , że "jeszcze wiersze pisać potrafisz" :)

Algirdas<sup>(*)</sup>
Algirdas(*)
2020-01-16
Ha, ja uwielbiam w pracy pisać wiersze :)
Szczęśliwi, którzy mają pracę, która im to umożliwia...
Pozdrawiam!


Inne wiersze tego autora

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności