X

Logowanie



Zapomiałaś/eś hasła? Przejdź do procedury resetującej.

łzy o smaku kartonu

Wiersz Miesiąca 0
biały (bez rymów)
2020-11-11 13:20
w tym sadzie nie ma słów
jabłka za bezcen spadają z drzew
jest nierealnie jak w szklance
zagęszczonego soku
o smaku natrętnej reklamy

Pan cieć wpuszcza zgrabnych widzów
najpierw zakładamy okulary następnie maseczki
uśmiech dostaniemy gratis po przejściu
pierwszej malowanej łąki

uważajcie na krowy są on line
ale bodą
i barabanią rogiem
gości na sztucznej trawie
częstują kartonowym mlekiem

potem odlecą bociany
zakumkają plastikowe żaby
nakręcona myszka udławi kota
tu dawno mleko się rozlało
a dzieci przestały płakać

Ocena wiersza

Wiersz został oceniony
1 raz

Oceny tego wiersza są jeszcze niewidoczne, będą dostępne dopiero po otrzymaniu 5-ciu ocen.

Zaloguj się, aby móc dodać ocenę wiersza.





Komentarze

Kolor wiersza: zielony


Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.


naskraju*<sup>(*)</sup>
naskraju*(*)
2020-11-13
W kartonie mieszkają tylko sny. Cztery ściany maja i sufit z gwiazd. Kołdra z marzeń. On line kosmos i wiatr.
w tym sadzie nie ma słów
i nie ma nad czym płakać... spinająca klamra zamknęła smaki wiosny
Pozdrawiam

Asteria<sup>(*)</sup>
Asteria(*)
2020-11-13
Witaj Marku
ja to jednak do końca zostanę Twoją fanką :)) jeśli pozwolisz


marekg
2020-11-15
Dziękuję .

Asteria<sup>(*)</sup>
2020-11-13
Wklej czasami coś TAM
przynajmniej będę mogła w jakiś inny sposób Ciebie wyróżnić
pozdrawiam


Autor poleca

Pokaż mniej


X

Napisz powód zgłoszenia komentarza do moderacji

X

Napisz powód zgłoszenia wiersza do moderacji

 

x
Polityka plików cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.

Klauzula Informacyjna

Szanowni Użytkownicy

Od 25 maja 2018 roku w Unii Europejskiej obowiązuje nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

W praktyce Internauci otrzymują większą kontrolę nad swoimi danymi osobowymi.

O tym kto jest Administratorem Państwa danych osobowych, jak je przetwarzamy oraz chronimy można przeczytać klikając link umieszczony w dolnej części komunikatu lub po zamknięciu okienka link "Polityka Prywatności" widoczny zawsze na dole strony.

Dokument Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.

Czytaj treść polityki prywatności